Polovina z toho, co
sníme,udržuje na živu nás. Druhá polovina lékaře
„Smrt
sídlí ve střevě“,říká jedno staré přísloví. Díky současným stravovacím návykům
je nadbytek znečištěných a vlákniny zbavených potravin s přemírou tuku a
cukru.Konservační a ostatní chemické látky společně způsobují střevu neustálý
stres.
Také chybějící dostatečné rozmělnění a příliš rychlý přísun potravy způsobují
zažívací a střevní poruchy,které vedou k zvýšení nitrobřišního tlaku až k pocitů
nadýmání, nevolnosti a celkové slabosti.
Odpadní látky,které se zdržují v trávicím systému příliš dlouho, mají silnou
tendenci ke kvašení nebo zahnívání.Obojí vede k pomnožení bakterií,plísní a
různých jedovatých látek.Vstřebáním těchto látek dochází k samootravě/autointoxikaci/
organismu,která je příčinou mnoha nemocí.
Jestliže je střevní prostředí narušeno ,dochází i ke špatnému vstřebávání
vitamínů a některých stopových prvků,takže většina nemocných trpí jejich
nedostatkem.Člověk se stává velmi citlivý vůči stresu,který
přináší disposici k častějším onemocněním.Ve stresu organismus ztrácí schopnost
zbavovat se různých jedovatých látek,nastává tak jejich extrémní hromadění.
Ztráta vitality,deprese,snižování schopnosti koncentrace,narůstající agresivita
a pocity strachu jsou jedny z možných následků.
Střevo je jednou ze součástí těla,které neustále bez oddychu
pracuje.Pozornost,kterou si zaslouží,by měla
tudíž být mnohonásobně větší,než bylo doposud zvykem.
Colon hydroterapie je procedura,
která umožňuje intensivní opakované proplachování tlustého střeva vodou, kdy
jsou odstraňovány nežádoucí zastaralé usazeniny a nánosy z nestrávených zbytků
potravy.
Je tedy metodou, která významně napomáhá ozdravení
střevního prostředí, a tím posiluje celkovou obranyschopnost organismu.